2018. május 31., csütörtök

Füstös cinege

Cyanistes caeruleus - Mésange bleue. Hiányzó szó jelzése, hozzáadása. Ez a kék cinege pár épp olyan csodálatos, mint a természetben. A tiszta kristályból készült madarak farktollait zafír kristály tarkítja, szemük helyén koromfekete . A fordítás irányát felcserélheted a Fordít gomb melletti Irányváltóval.


Kérlek kapcsold ki oldalunkon.

Dec This Pin was discovered by o. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Gyakran találkozhatunk vele, mert remekül alkalmazkodott a városi élethez. Feltöltötte: MME Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület MTE - Madarak a kertünkben, Mályi Természetvédelmi. Kékcinege (Parus caeruleus) MTE - Madarak a kertünkben, Mályi Természetvédelmi Egyesület, Kékcinege Parus caeruleus, madarak a 11cm, fejteteje, szárnya . Gyakorlatilag az egész kontinens területén. Elterjedés: Európában, Észak-Afrikában és Elõ-Ázsiában költ.


Hazánkban mindenfelé elterjedt, ahol fészkelésre megfelelõ helyet talál. Egy ügyes légtornász.

A hazánkban élő cinegefajok közül már néhányat bemutattunk az Olvasóknak. Tüneményes fiókák cseperednek a bekamerázott kék cinege fészekben. Szotyi és párja fiókát nevel a mencshelyi. A színes, trillázó kismadarak csak a mesékben és képzeletünkben kedvesek és aranyosak.


Pedig nem, cukisággal nem lehet túlélni – itt a . Közel volt, és hát éhes is volt. A KÉK CINEGE Latin neve: parus caeruleus Élőhelye: Elsősorban a lombhullató erdők lakója, de a kertekben is előfordul, bár nem olyan . National Geographic Magyarország. Previous track Play or pause track Next track. Enjoy the full SoundCloud experience with our free app.


Ezek nagy részét széncinegék ölték meg, azonban előfordult, hogy a légykapók haláláért a területen szintén őshonos kék cinege volt a felelős. Ezzel a csinos megjelenésű és . Ugyanakkor a kék cinegék költési időzítése jóval visszafogottabban . Varázslatos természet Kék cinege. Itt erről láthat képeket.


A széncinege (Parus major) és a kék cinege (Parus caeruleus) élőhely- választása az őszi vonulási időszakban. A kék cinegét mindenki imádja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések