2018. június 14., csütörtök

Spenót vetése ősszel

Spenótot tavasszal, nyáron és ősszel is. Vetés tél végén: 25- cm-es sortávolságra, 4-cm-es tőtávolságra vessük. A magokat évente kétszer is vethetjük, a késő téli vetést tavasszal, míg a késő nyári vetést ősszel szüretelhetjük.


Azt is megtehetjük, hogy a magokat augusztus közepén vetjük el, így ősszel tudjuk betakarítani a termést. Galambbegy saláta: őszi vetés , téli zsákmány. Ha ősszel vetik, lehetőleg borsó, bab, korai burgonya v.

A hazai teljes vetésterületet a feldolgozóipar határozza meg, igénye az. Alacsony hőigénye és rövid tenyészideje miatt a spenótot ősszel , . Hajlamos a nitrát felhalmozására, főleg a hajtatott spenót esetében áll fenn. A kora tavaszi vetéseknél , továbbá a késő őszi , téli, kora tavaszi hónapokban, . Az őszi vetés ideje szeptember, amikor a fagyok beállta előtt fóliát húzunk a . A márciusban vetett spenót áprilisban már szedhető. Az elvetett magokból még a tél beállta előtt, vagyis ősszel növény fejlődik, és áttelel.


Helyrevetés esetén erős karógyökeret fejlesztenek, ennek. Mindig lesz otthon friss saláta és spenótfőzelék is, ha időben elveted a spenótot , sőt, ha már ősszel gondoltál rá, akkor kora tavasszal már .

Az ősszel elvetett, a kikelt növényeket némi . A spenót az egyik legegészségesebb zöldség. A nyári vetésű fajták július végétől, augusztus végéig vethetők, ősszel fogyaszthatók. A talaj-előkészítés módja a vetés idejéhez igazodik. Az őszi és tavaszi vetéshez mélyen, a nyár végi vetésekhez középmélyen szántjuk a talajt. A rukolla és a spenótot is beborította a virág, ami jól néz ki de ehetetlen.


Az áttelelő spenótot szeptember végéig vethetjük. Ha friss spenótra vágyunk augusztus vége az utolsó lehetőség a spenót vetésére. A másodvetésű növények betakarítási ideje általában az őszi fagyok idejére esik. Miket ültessünk másodvetésként ? Matador spenót fémzárolt ReinSaat bio vetőmag.


Kora tavasszal és ősszel termeszthető áttelelő fajta. Tavaszi vetésre ajánlott, friss fogyasztásra alkalmas fajta. VETÉS : AUGUSZTUS-OKTÓBER KÖZEPE.


Az előbbibe tartozik ez a csoport, és az . Ha az ősz szeszélyes, jobb a téli vetést választani. Ugyanakkor nem azonos a nyár végi, kora őszi vetésekkel (pl. áttelelő hagyma, áttelelő káposzta és saláta, őszi spenót és sóska), amelyek .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések