2018. június 15., péntek

Dorper juh tartása

A fajta tisztavérben történő fenntartása,, megőrizve a származási hely szerinti tenyésztési és termelési tulajdonságait. Miért a dorper húsjuhfajta mellett döntöttünk? ROLO - a dorpertenyésztés egyik világsztárja. Tulajdonos: Hoeksplaas DS.


A suffolk és ile de . A barbadoszi juhok télen gyapjassá válnak, de nyár elején levedlenek.

A szomáli x dorset keresztezésből létrehozott dorper juh őshazájában . Eladó db dorper juh ! A Föld házijuh -állományának csak százaléka szőrös juh ,. Jávor elmondta, hogy a legígéretesebb szőrös fajta az úgynevezett dorper , amelyből . Ezért újra előtérbe került a gyapjúmentes juhok tenyésztése. A dorper juh Dél- Afrikában szintén magától vedlik, de európai éghajlat alatt az . A hazai juhtartás eredményessége, termelékenysége,. Vas , Magyarszombatfa. Awassi: nem csak gyap juh I.

Unsubscribe from NagyvathyJanos. Képes a juhágazat területén a jártasságot igénylő feladatokat előírások szerint végrehajtani. Többféle olcsó, használt dorper juh eladó. Mennyi a dorper juh ára használtan?


A fajtát a helyi finomgyapjú anyajuhok alapján nevelték el. A dorper teste fehér, az állat csak a feje és a nyaka feketében fekszik. Suffolk és merinó juhok. Magyarországra a dorper , a fehér dorper , a. Dorper Törzskönyves kos - apro.


Juhok , Kismacsi Állattenyésztési Kísérleti Telep, Agrár Kutatóintézetek és. A Grozny fajtájú juh kissé nagyobb és erősebb. Ennek a fajnak a tartásakor azonban gondosan fel kell szerelnie a helyiséget, mivel az állatok érzékenyek a huzatra és.


Mindenesetre, a dorper -bárányok tartása és tenyésztése nagyon nyereséges. Az állatok tartására az optimális hőmérséklet ° С. A juhokban nem lehet huzat. Megelőzni a ragadozók távoltartásával lehet, védekezni pedig évente ismételt vakcinázással (Pabisin).


Ragadós száj- és körömfájás: Igen ragályos betegség, . Nekem a dorper is igen begyere, főleg az hogy nem kell nyrni, de tudtommal az országban.

Jó pár juhfajtát kereszteztem már Charollaissal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések