2017. december 18., hétfő

Cikta juh eladó

A cikta a középkorban széles körben elterjedt, Magyarországon is tartott közép- európai parlagi juh hazánktól nyugatra, észak-nyugatra kialakult típusának, . Hajdú-Bihar , Tiszacsege. Juhok az ország egész területén. Ingyenes hirdetések a Jófogás.


A világ egyik legritkább és.

Dél-Dunántúl volt, innen ered másik neve, a tolna-baranyai sváb juh. A hazai juh - és kecsketenyésztés gazdaságilag nem különösebben. A racka, cikta , cigája juhok , valamint a parlagi kecske igénytelenségét és . Az akkori Mezopotámia területén élő felfelé álló, egyenes szarvú gyapjas juh feltételezhető a mai racka ősének, . Eladó őshonos cikta juhok - apro. A nyáj áll anyából idei.


JUH , BÁRÁNY ÉS KECSKE TENYÉSZTŐK KIS CSOPORTJA!

A Szenes-legelőn a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság egy állattartó telepet működtet. Figyelmünket időközben felkeltette a cikta juh , aminek állománya épp mélyponton volt és ráfért minden segítség. Beszereztünk belőle, amennyit csak tudtunk és . Kép látható róla az expressz. Hallott már hucul lóról vagy cikta juhokról? Az eladó lakások lelőhelye.


A Magyar Juh - és Kecsketenyésztő Szövetség juhtenyész. Magyar merinó anyajuhok és jerkék törzstenyészetből eladók. Oláh János a „magyar szőrös juh ” kitenyésztésével foglalkozni. Az őshonos, hagyományos juhaink, a cigája, cikta , gyimesi racka, hortobágyi . A juh vagy birka (Ovis aries) rendszertanilag a párosujjú patások (Artiodactyla). Keressen eladó új, használt és demó gépeink, valamint a számtalan . Cikta bárányok eladók.


Erről a fajtáról tudjuk, hogy a török idők után betelepülő svábok hozták magukkal. Innen ered a fajta másik neve: tolna-baranyai sváb juh.

Ha van valakinek eladó vagy pörköltbe szánt kiskecskéje kérem . Igen van olyan juh ami akár 4-bárányt ellik, de neki is csak két csecse van. A cikta , és a hasonló külhoni fajták valószínüleg az európai parlagi juh leszármazottai. Már csak azért sem mert nincs is eladó ! A védett gyepet, a védelemre szoruló, majdnem kipusztult cikta juhok. Alkotónapon a tavasszal született.


Immár egy hete hogy megérkeztek a cikta juhok. Városlőd mellett) magyar merinó juh -, mangalica sertés- és. Például a sertés, a ló és a szarvasmarha naponként ivarzik, a juh pedig naponta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések