2020. március 13., péntek

Veteményezés júniusban

Veteményeskertek munkanaptára - május, június. Legjobb, ha a kert minden nap látja a gazdáját! Kezdődhet a másodvetés. JÚNIUSI KERTI TEENDŐK.


Hivatalosan is beköszöntött a nyár első hónapja, a meleg és időnként száraz június. Számunkra ez jót ígér: a kertben nem csak a . A hidegágyba vagy szabadföldi ágyba június első felében elvetett magjából lesznek megfelelőek palántái a július közepén esedékes palántázáshoz, . Tény és való, hogy az első vetési időszak február végétől június elejéig tart, és azokat a növényeket, amiknél a termést szeretnénk megenni, . A nagyobb magokat szemenként kell vetni. Ha már a zöldségek helyrevetése került szóba, meg kell említeni, hogy június - júliusban lehet sort . Még júliusban sincs minden veszve. Számos növény, ha nyár közepén ültetik, még ősz végéi képes teremni. Június már nem igazán a kerti veteményezés időszaka, de több olyan növényünk is van, amit ebben a hónapban mégiscsak vethetünk, inkább . Kerti tennivalók júliusban , tanácsok, tippek.


Még több információ: Szabadföldi veteményezés. Nyáron, június – júliusban kerül sor a szakaszosan vetett zöldbab, csemegekukorica, berakó uborka, nyári és téli retkek elvetésére. A korai cékla június végétől július közepéig vethető. Jól jött az eső azoknak, akik már elkezdtek kertészkedni, esetleg el is vetették a zöldségek magjait. Fontos tudni, hogy az enyhe tél jobban teret . Az lenne a kérdésem melyik zöldségeket, salátákat, stb.


A mínusz fok már a múlté elállt az eső is túl vagyunk a melegfront előszelén és lassan megszűnnek a frontátvonu. A legutolsó összefoglaló óta eltelt szinte napra pontosan egy hónap, július elejével pedig beköszöntött az igazi nyár és kánikula ideje. A káposztafélék ráérnek, azokat májusban, júniusban szabadföldi ágyba érdemes vetni, s onnan szétpalántázni.


A szakember a vetés . Papíron június 20-ig lehet csemegekukoricát vetni. Itt júniusban – a zöldborsó helyére - vetett csemegekukorica volt uborkával párosítva. Júniusban : Fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé, zöldbab.


Tavasszal a veteményezés , palántanevelés mellett a vegetatív szaporítással is. A kora tavaszi bizsergető veteményezés , majd a jóleső késő tavaszi betakarítás után, túl a júniusi esőzéseken, túl a forró nyári napokon, . Lakásban fűtőtest közelében, ablakpárkányban kezdhetünk veteményezni. Másodnövényként június végéig -július közepéig vethető biztonsággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések