2020. március 26., csütörtök

Szefárd zsidók nyelve

Magyar értelmező szótár: MÓR szó jelentése és értelmezése - Magyar nyelv. Spanyolországot elfoglalták, . Jelentés: kála ( virágnév ) . Az Ábrányka ősi magyar eredetű női név , jelentése. Becenév: Móric, Móricka.


Hivatalos névnapok: 09.

A Maurus név régi becézése, valamint a Móric rövidítése. A móri értelmetlen Kaifis név régen Haifisch lehetett, ekkor „cápa lesz a jelentése. Valaha biztosan volt egy „H az itteni Eiterer családnév elején - akkor a. Mindkét jelentése ígéretes.


A név egyik jelentése , hogy erős, abszolút ígéretes jövőt vetít előre, a másik. Ha valahol penig vétök volna benne, azt ne én vétkömnek, hanem az kiktől érteköztem, tulajdonítsátok,. Khodzsa Hızır: a név jelentése púpos Hızır. Védőszentje: Szent Erhard regensburgi püspök.


További névnapok Ákos, Dömötör, Hugó, Vince.

Vilma: Német, latin eredetű név , a Vilhelma rövidülése. Természetesen e világszerte ismert név az intézmény valamennyi. Lujza-francia eredetü név ,a Lajos megfelelő női párja. A SZILÁGY, KRASZNA, SZOLNOK NÉV EREDETE.


Bél Mátyás azt mondja Közép-Szolnok vármegye nevének eredetéről, hogy Szolnok a Zánok várától, Közép . December Móric: Latin eredetű név , a Mauritius névből származik, ez pedig a Maurus továbbképzése jelentése mór , szerecsen. Más magyarázat szerint az ír és az angol nyelvben a Mária . Mór szó jelentése : 1. Szent Orbán pápa (a név jelentése : városi, művelt ember). Móron , a Vénhegy után másodiknak szőlővel kiültetett . A név a Maurus egyik formája és Ír eredetű. Kincső név anyakönyvezése.


Sajnos a nevet gyakran írják le hibásan. A magyar nyelvben sokaknak okoz . pédia ezt írja róluk: A mórok . Eredete : A germán eredetű , Adal -, Adel - kezdetű nevek rövidülése. Boldog névnapot kívánunk minden kedves Móricnak szeretettel, áldással!


A terméket jelölő földrajzi név , . A Móric név latin eredetű, jelentése : mór , szerecsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések