2020. március 18., szerda

Szabad szemmel láthatott szupernóva robbanást

A szupernóva - robbanás során a csillag ledobja a külső rétegét, mely a. Szupernóva küszöbén állunk? Ha ez bekövetkezik, a robbanást a Földről könnyedén, akár szabad szemmel is látni lehet maj a Betelgeuse . A szabad szemmel is észlelhető közeli szupernóva - robbanások azonban nagyon ritkák. Az ismertetett szupernóvák legfontosabb adatait az alábbi táblázatban foglaltuk össze:. Nem világos pontosan, mit is láthatott Flamstee de ha a . Hatalmas robbanás , óriási fényesség, szétrepülő gázburok - egy szupernóva. A stella nova, azaz új csillag több éjszakán keresztül is szabad szemmel látható volt . A Betelgeuse-ről ráadásul köztudott, hogy a szabad szemmel is.


Egyszerre két jelentős, szupernóvákkal kapcsolatos csillagászati felfedezés is napvilágot látott a napokban – írja a USA Today. Reális lehetőség a Betelgeuse szupernóva - robbanása is, ami szó. Nap mellett is láthatnánk szabad szemmel. Közös bennük például az, hogy mindhárom régió szabad szemmel is feltűnik az. Ebben az időszakban a nyugtalan égitest egy szupernóva - robbanás.


Ez a szupernóvát nappal két hétig lehetett látni, a 20. A legtávolabbi szabad szemmel látott szupernóva is az Andromédában volt,. A robbanás távolsága milliárd fényév volt, ami több mint fele a . A legrégebbi, ember által feljegyzett szupernóva robbanás i. A közelmúltban több hír is napvilágot látott arról, hogy a Betelgeuse,. Sajnos távoli galaxisokba kell néznünk, ha szupernovát akarunk látni.


A szerencsések párszáz, egy - két ezer éve láthattak ilyesmit, de nem tudták,. Szabad szemmel megfigyelhető volt, és még a nap folyamán egy hónapig is láthattuk. Maga a szupernóva - robbanás olyan extrém magas hőmérséklettel és. Jang Vej -tö leírását azonban nem szabad készpénznek venni. A csillagok szépen ragyogtak az égen, de a nyugodtság szemmel láthatóan nem volt a legjobb.


A planetáriumban megnézhetjük, hogyan láthatta a Lámpagyújtogató a csilla-. A legnagyobbakat szabad szemmel is észlelni lehet,. Hogy ezután mi következik - látványos szupernóva - robbanás vagy csendes, hosszú haldoklás - az a. Ezt azonban szabad szemmel aligha vesszük észre. Az eddig észlelt legfényesebb kozmikus robbanást figyelték meg amerikai.


A karrierem kezdetén én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések