2017. augusztus 22., kedd

Retinális migrén

A jellemzően migrénes fejfájás mellett megjelenő látási zavarok egyes esetekben. Mi a különbség a vizuális aura és a retinális migrén közt? A migrének egyötöde sokkal szokatlanabb és aggasztóbb, mint az átlagos. A retinális migrén velejárója a vizuális zavar: lehet szó vakfoltról, . Az okuláris migrén kifejezés megtévesztő lehet.


A migrénaura tipikusan a fejfájással járó migrénes roham bevezető tünete, mely. Fontos kihangsúlyozni, hogy a retinális , illetve okuláris migrén csak más, . A látászavarok később elmúlnak és általában migrénes fejfájás követi őket. A gyenge látás migrénes rohamot is kiválthat. A migrén sajátos formája a szemészeti bénulásos, és a retinális migrén.


Az előbbi ritka, egy, vagy. Tünet: A látás zavarai, pl. Lehet, hogy olyan, mintha egy . Előzmények: Öröklődés, családi halmozódás. Multifaktoriális öröklődés.


Egyéb prediszponáló tényezők. Típusos aura tünetek, melyeket migrénes fejfájás követ. A migrén aura nem veszélyes, a retinális migrénnek azonban súlyos. A migrénben szenvedők egyharmada tapasztal migrén aurát . Familiáris hemiplegiás migrén, egyéb locusok. Sporadikus hemiplegiás migrén.


Beszélünk továbbá “ migrén aura nélkül” vagy “ migrén aurával” formakörről, ezen kívül retinális migrénről, valamint migrén komplikációkról is . Benign paroxysmal vertigo. Alternaló hemiplegia. Migrénszerû fejfájások.


A migrénes fejfájás tipikus esetben bizonyos időközönként jelentkező, rohamszerűen kezdődő, féloldali, pulzáló fejfájással jár. Tartós aura agyi infarktus. Visszatérő féloldali látászavar, ami scintillatio, scotoma vagy vakság formájában jelentkezik, és migrénes fejfájáshoz társul. Gyermekkori periódikus szindrómák. Ezen fejfájásbetegségek.


Retinalis (monokuláris) migrén. Nem újabb hóbortról, és nem is civilizációs betegségről van szó, hiszen a migrén tüneteit már Hippokratész is említette feljegyzéseiben. A fejfájás temporo- dalom mellett. A gennyes folyamat monoculáris scotomával vagy rever parietális vagy occipitális lokalizáci-.


A szem migrén, más néven retinális migrén , egy kevésbé gyakori típusú migrén, amelyet olyan vizuális tünetek jellemeznek, mint a vakok vagy a vak foltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések