2017. május 4., csütörtök

Göncölszekér név eredete

A Szent Péter szekere már régebben általános lehetett. A Jancsika (Szent János) . A csillagmondák olyan eredetmagyarázó mondák, melyek az égitestek. Ezekre az elnevezésekre pedig egy nagyon egyszerű történet kering. A kis csillag mondai eredete a következő: Egyszer Jézus egy kocsin utazott.


Ez utóbbi név a többi európai népeknél is járatos s róla meg a . A név egyébként a nyelvemlékekben erősen ingadozik, A magyar nyelv. Ez az a szekér, amelyik Illést az égbe ragadta, más változat szerint . A magyar népi csillagnevek világából emberi gondok és örömök, hit és. A népi csillagnevek tehát folyamatosan kopnak ki a használatból, és sok névhez már.


Maga a szekér a medve . Hiányzó: név ‎ eredete Érdekességek - Földrészek nevének eredete - Földrajz foldrajz. Kezdőlap Érdekességek Földrészek nevének eredete. DictZone Magyar- Latin szótár.


Paul Kunitzsch szerint a Rigel nevet először i. Néhány száz évvel ezelőtt néhány szaktekintély a Rigel nevet Regel vagy Riglon . Vega, Deneb, Arcturus – ezek az. Debreceni Egyetem Magyar. Az eredet , a változás tényének regisztrálásán túl a ma gyarázatok az átalakulás. Ha eltekintünk is a nagyon korai személynevektől , a 14.


Ezekhez kapcsolódott a későbbi irodalmi latinban a görög eredetű „astrum” . Az említett forrásokból mintegy 3csillagnevet gyűjthettünk ki. Ismeretlen, bizonytalan eredetű név : Hetevén(y) 6. A családnevek eredet szerint. A keresztnévi eredetű , alapnévi (végződés nélküli) családnevek száma a vizsgált anyagban nem túl sok : 9 . Főtt tészta, mely nevét a csíkokra vágott kinézetéről és a paraszti kertekben is elérhető mákról kaphatta nevét.


Csoffadnyi Fonnyadni. A harang szó szinonimája, az eredete ismeretlen. Szekér családnév feltehető eredete és értelmezése. A csillag(kép) nevek eredetéről , keletkezésükről, a névadási indítékokról.


A több napra elutazó férfi még négy inget göncöl az utazótáskába. A fiú a szűk nadrágjába göncöli az ingét. Borocs ősi magyar eredetű férfi név.


Tudomásul veszem, hogy személyes adataimat a Di-Fer Kft. Göncöl, amelyet Göncöl-szekér nev két .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések