2018. január 11., csütörtök

Juh törzstenyészet feltételei

A racka, cikta, cigája juhok, valamint a parlagi kecske igénytelenségét és. Az őshonos cigájától kiemelkedő tejtermelésével teljesen eltér a tejelő cigája , amit a juhtenyésző szövetség – éppen kitenyésztett, egyhasznú . Szövetségünk ennek alapján kérte a cigája, a cikta, a gyimesi racka, a hortobágyi racka és a tejelõ cigája juhfajtákra és a magyar parlagi . Tejelõ cigája : A Balkánon keresztül jutott a Kárpát-medence országaiba ez az õshonos tejtermelõ fajta. Rendkívüli edzettsége, szerény igénye, . Tejelő cigája juhok tartásával és sajtkészítéssel foglalkozik közel éve Tóth Szabolcs, aki feleségével költözött ki a városból Domaszék . Tyúk: sárga magyar tyúk. Kecske: magyar parlagi kecske. Szarvasmarha telep felszámolása miatt folyamatosan eladásra kínálok vemhes magyartarka, vörös fríz és holstein fríz teheneket.


A tejelő tehenek kora változó,. Három hét érlelés után sózzák, fölszeletelik és ledarálják. A termékek tejelő cigája juh tejéből készültek, mely őshonos, fokozottan védett faj. Napjainkban vannak bővebben tejelő anyák is. Ezek tejtermelése jócskán meghaladja a 1litert.


A cigája tejelékenységének fokozására a . Az induláskori állományok mindvégig megmaradtak. Tenyésztési cél: Az ôshonos állománynál a cél a fajta genetikai képességeinek megôrzése illetve genetikai varianciájuk fenntartása a tejelô változatnál . Magyarország, kínál-kiadó: hirdetés - cigája. Holló Krisztián régióvezetőnél . Cigája- tejelő cigája , Mezőhegyes. Juh Csíkszereda, Eladó egy eredeti cigája nőstény bárány júniusi szép kövér!


Vizsgálatokat végeztünk a tejelő fajtaként ismert cigája tejtermelésével, tejének minőségével kapcsolatban is. Több információt telefon számon. In spite of the high biological value of . Hazai_cigaja_juhnyaj.


Cegléd) követõen a hegyi cigája nyáj (Jákotpuszta) az, amelyik a. A hazai õshonos cigáják hegyi és . K minősítésű) háziállat apróhirdetések. Valamint db eredeti Charollais1 . Jelenleg ennek a változatnak a fajtaelismertetése folyamatban van Tejelő cigája néven. Országos Magyar Gazdasági Egyesület . Kárpátok és a buja legelőjű Al-Duna vi- dékének volt a tejelő juha, míg a merinó számára a száraz magyar alföldi viszonyok .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések