2019. október 22., kedd

Zöldségmag vetése

A márciusban vetett spenót áprilisban már szedhető. Az őszi vetést augusztus közepétől kezdhetjük . Az áttelelő spenótot szeptember végéig vethetjük. Ha friss spenótra vágyunk augusztus vége az utolsó lehetőség a spenót vetésére. Matador spenót fémzárolt ReinSaat bio vetőmag.


A másodvetésű növények betakarítási ideje általában az őszi fagyok idejére esik. Miket ültessünk másodvetésként ? Spenót (Spinacia oleracea). Kora tavasszal és ősszel termeszthető áttelelő fajta. Tavaszi vetésre ajánlott, friss fogyasztásra alkalmas fajta.


VETÉS : AUGUSZTUS-OKTÓBER KÖZEPE. Az előbbibe tartozik ez a csoport, és az . Ha az ősz szeszélyes, jobb a téli vetést választani. Ugyanakkor nem azonos a nyár végi, kora őszi vetésekkel (pl. áttelelő hagyma, áttelelő káposzta és saláta, őszi spenót és sóska), amelyek . Az elvetett magokból még a tél beállta előtt, vagyis ősszel növény fejlődik, és áttelel. Helyrevetés esetén erős karógyökeret fejlesztenek, ennek. Mindig lesz otthon friss saláta és spenótfőzelék is, ha időben elveted a spenótot , sőt, ha már ősszel gondoltál rá, akkor kora tavasszal már . A spenót az egyik legegészségesebb zöldség.


Ha ősszel előneveled a spenótot , tedd a napra, ám tavasszal és nyáron inkább a . Az ősszel elvetett, a kikelt növényeket némi . A nyári vetésű fajták július végétől, augusztus végéig vethetők, ősszel fogyaszthatók. A talaj-előkészítés módja a vetés idejéhez igazodik. A rukolla és a spenótot is beborította a virág, ami jól néz ki de ehetetlen. Mohácsi áttelelő fejes káposzta, a Matasor spenót kiválóan alkalmas átteleltetésre. Az ősz a legjobb időszak a növények átültetésére, mert ekkor sínylik meg a. E módszer neve tél alá vetés , és elsősorban petrezselymet, . Ilyen ősszel is vethető fajta pl.


A mostani a képen egy őszi vetés , . A termesztés talajmunkáit ősszel végezzük el, tavaszra. Vetési időponttól függően várható termésátlagok. A tél végén vagy kora tavasszal szedhető, megfőzhető spenótot nyáron a. Szaporítás magvetéssel Vetés kora tavasszal vagy kora ősszel Öntözés csak . Magas terméshozammal. Ha eddig nem tettük meg, szeptember elején még nem késő az őszi -téli szedésre szánt spenót , mángold és hónapos retek vetése.


Az őszirozs , mint zöldtrágya kifejezetten hasznos a veteményesben, még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések