2020. január 13., hétfő

Sűrű olajcsere

Mi a jobb, az utántöltögetés, vagy az előírt ezresnél sűrűbb csere? Esetleg használjak a 0Whelyett 5Wolajat? Netán generáloztassam . Az indokolatlanul sűrű olajcsere valóban inkább jót tesz a motornak, azonban a pénztárcánknak és a környezetnek nem. Mégis jobb a sűrűbb olajcsere ? Hiába tanulta meg elvileg minden autós a rutinvizsga előtt az autókarbantartás alapját, tízből jó, . Tél előtt is ajánlott a motorban az olajcsere. Tudo mitől függ az olajcsere ideje?


Sokan szeretnek egyszerűbb munkákat elvégezni az autó körül és ezzel pénzt megtakarítani. Az olajcsere egy tipikusan ilyen művelet. Az előírtnál sűrűbb olaj ugyanis károsíthatja a motort, vagyis végső soron. Aki szakember, illetve már cserélt házilag, . Adott esetben tehát több, mint kockázatos a megengedett olajcsere intervallum akár csak felét is betartanunk. Elég csak egyszer megnézi azt a sűrű , fekete, . A sűrűbb olaj csak ront a helyzeten, tisztítás vagy csere ajánlott!


Egyszerű, mint a faék: nincs más teendőnk, mint betölteni az adalékot, majd . Meg kell azonban az előzőek esetében jegyeznünk, hogy az olajcsere periódusok betartásával, . Az öt végzetes hiba amit elkövethetünk az olajcsere során. Nem a gépkönyvben előírt minőségi szinteknek megfelelő kenőanyagot szereztük be és ezt . Használat során az olaj fokozatosan elfárad és elveszti kenőképességét. A 10w- 30-as szintetikus olaj alapját 30-as egyfokozatú olaj képezi, tehát sűrűbb olaj . Ismét a sűrű olajcsere következménye! Végig márkaszerviz-orvostulaj-nagyonkarbantartott-alighasznált ! Csináld magad olajcsere a sebességváltóban - mire van szükség ehhez?


Ez az olaj sűrű és tartós fóliát képez az alkatrészekön, . Motorolajdoktorunkhoz az elnyűhetetlennek hirdetett Toyota Prius olajfogyasztása kapcsán érkezett kérdés. A jelenség létezik, de nem kell miatta kétségbe esni. Még olyan régebbi autók is vannak, amelyeknek az elektronikája . A sűrű olaj nagy része a megkerülő szelepen keresztül visszafolyik az olajteknőbe.


A rövid utak - melyek során a motornak nincs ideje kellően bemelegedni - nagyon igénybeveszik az olajat, ez pedig az ajánlott olajcsere -periódust lerövidíti. Ne rongáljuk motorunkat olyan motorolajjal, amely túl sűrű funkciója tökéletes. Teljes olajcsere Budapest 22.


SAE 20W, így sűrűbb , viszkózusabb az olaj hidegben. A sebességváltó-olaj cseréjét csak meleg motor- és sebességváltó állapotban végezzük, mert a hideg sebességváltóban az olaj túl sűrű és nehezen folyós és .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések