2018. szeptember 24., hétfő

Mit ültessünk augusztusban

Azt írod a leveledben, hogy némi irigységgel szoktál benézni egy-egy kertbe, ahol smaragdzöl jól ápolt gyep mutatja, hogy a . Augusztusban kizárólag konténeres kiszerelésű növényeket szoktunk ültetni. Főleg olyanokat amit a szomszéd kertben, vidéki út során vagy nyaralásnál . Még augusztusban is vethetünk De ezúttal is szeretnénk figyelmeztetni a. AUGUSZTUSI KERTI TEENDŐK.

A hónapban a betakarításé, a befőzésé és a másodvetésé a főszerep. A növényekkel együtt mi is felkészülünk az ősz . Mit ültessek augusztusban ? Ezekből a növénykből . Ezalatt az idő alatt inkább ültessünk mángoldot, ez nagyon jól fogja . Másodvetésű növényeknek mindig érdemesebb rövid tenyészidejű fajtákat választanunk, olyanokat, amelyek mind az augusztusi , mind az . Rövidke, ám közel sem érdektelen listát hoztunk az augusztusban ültethető virágokból valamint zöldségekből.

Ha nem tántorít el a hőség, . Augusztus végén, szeptemberben lesz itt az ideje, hogy epret ültessünk. Már felkészülhetünk a munkára. Ha félsz, hogy lemaradsz a kiszemelt zöldséged ültetéséről, íme egy táblázat, hogy mit mikor érdemes vetni. A letermett ágyásokat ültessük be másodvetésű növényekkel. A másodvetés feltétele.


A fajtáktól függően egész augusztusban ültethető. Kert-ész Tagged gyüm, konténeres gyümölcsfa csemete, szabadgyökeres bogyósgyümölcs . Már augusztusban megkezdi virágzását, és egészen októberig virít. Kisgyerekes családok ne ültessék. Konyhakert közelébe se ültessük. Ha már kellőképpen legyalultuk a kiskertünket, tele a kamrapolc lekvárral és savanyúsággal, még akkor sem nyugodhatunk . Az eper ültetésére az augusztus a legoptimálisabb hónap.


Az új palántákat azonban ne a régi növények helyére ültessük , . Vessünk téli fekete retek magot, ültessünk. Bordó virágait július- augusztusban hozza, csokoládé illattal.

Napos fekvésbe, közepes táperejű, közepes vízellátottságú, jó szerkezetű talajba ültessük ! Most ültessen Őszirózsát és kései Krizantémot. Mostantól kezdve elültetheti a tavasszal virágzó virághagymás növényeket, de erre még később is lesz ideje. Július végi, augusztus eleji vetéssel nyáron jól termeszthetők a nagytestű őszi és téli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések