2018. augusztus 3., péntek

Fagyálló borsó

Az eper ültetésére az augusztus a legoptimálisabb hónap. Az új palántákat azonban ne a régi növények helyére ültessük , . Mit ültessünk a muskátli mellé? Vessünk téli fekete retek magot, ültessünk. Bordó virágait július- augusztusban hozza, csokoládé illattal. Napos fekvésbe, közepes táperejű, közepes vízellátottságú, jó szerkezetű talajba ültessük ! Most ültessen Őszirózsát és kései Krizantémot.


Mostantól kezdve elültetheti a tavasszal virágzó virághagymás növényeket, de erre még később is lesz ideje. Július végi, augusztus eleji vetéssel nyáron jól termeszthetők a nagytestű őszi és téli. Ha félsz, hogy lemaradsz a kiszemelt zöldséged ültetéséről, íme egy táblázat, hogy mit mikor érdemes vetni.


Már felkészülhetünk a munkára. A letermett ágyásokat ültessük be másodvetésű növényekkel. A másodvetés feltétele. A fajtáktól függően egész augusztusban ültethető. Kert-ész Tagged gyüm, konténeres gyümölcsfa csemete, szabadgyökeres bogyósgyümölcs . Már augusztusban megkezdi virágzását, és egészen októberig virít.


Kisgyerekes családok ne ültessék. Konyhakert közelébe se ültessük. Ezalatt az idő alatt inkább ültessünk mángoldot,. A kellően fejlett palántákat augusztusban -szeptemberben ültetjük . Karbantartási feladatok. A hónap végén ültessen kerti sáfrány hagymát.


Augusztusi teendők a kertben. Növényápolási feladatok. Hétfőről keddre virradó éjszaka várható az augusztusi csillaghullás tetőpontja, hajnali órától világosodásig érdemes fürkészni az égboltot.


Aktuális kerti munkák augusztusban : A gyümölcsöket csak teljesen érett állapotban szedjük le. A nagy rebarbaratöveket szedjük szét, és ültessük át. Vethetünk cikláment, a téli salátákat is vessük el tálba. Az üvegházat folyamatosan szellőztessük. Az augusztus a balkonon az ápolás, öntözés és az élvezet ideje.


Az erkély tulajdonosoknak némi fejfájást, bosszúságot okoz, hogy meg kell . Talajlakó kártevőktől mentes területre ültessünk , szükség esetén talajfertőtlenítést . Drakonidák meteorraj:. Mikor ültessük ki a primulát (kankalint)? Az őszirózsák (Aster sp.) az egyik legkedveltebb évelők már hosszú-hosszú évek óta. A tűző napot is jól bírják, de árnyékos, .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések