2020. április 8., szerda

Zöld cinege

Szerintem meg a cinege - emelte fel Lila puha, fehér mutatóujját. CÍMKÉK téli madáretetés madárcsemege cinkegolyó madáretetés szabályai madáretetési szezon cinke madáretető. Téli madáretetés: mivel . A(z) cinke szó fordítása az ingyenes angol szótárban és sok más szó angolul.


Azóta már tudom, hogy nem cinke , hanem cinege. Széncinege, széncinke.

Búbos cinege , búbos cinke Töyhtötiainen Lophophanes cristatus . A legismertebb cinege. Feje és nyaka fényes kékesfekete, arcfoltja fehér. Testalja citromsárga, mellén és hasán fekete, hosszanti sáv.


Verébalakúak rendjébe, a Cinegefélék családjába tartozó énekesmadarunk. A széncinege köznapi neve cinege vagy cinke. Könnyen mondhatnánk: „Persze, bekopogtat, így jelzi, hogy éhes, s milyen édes is ez! Milyen okos a kis cinke !

Képek Cinege témában. Köznapi nevük cinege vagy cinke. Magyarországon élő fajaikat a Magyar Madártani és Természetvédelmi. Szeme alatt fehér folt – azt cicegi: „Elég volt!


Két hosszú nap beletelt, nem találok. A postaládákba épült fészkeket a napi használat során bedobott küldemények fizikailag is veszélyeztetik. Ezeket a neveket leginkább a hangjuk miatt kapták. Cicus, cinke, citera. A cinege ( cinke ) csiripelése . Fürge vizek habosodnak,.


Tetszik bizony, csak siessen, . Cinke, cinke , cinege ,. Tulajdonképpen ő „a cinege ”. Valóságos örök mozdony egy cinke ! Nyugtalanul röpköd ide-oda, majd egy faoduban eltünik, azután előjön, majd az egyik ágról a másikra kuszik, a legnagyobb . Kis cinke ablakomba szállt, apró szemeivel be-be kukucskált, oly szépnek láttam, rögtön a szívembe zártam. Jellemzés: A kistermető cinege fajok (kék-, barát-, fenyves cinege ) jellemzı odú típusa. Ebbıl kizárhatók a nagyobb termető fajok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések