2017. július 28., péntek

Madárgyűrű azonosítás

A széncinege köznapi neve cinege vagy cinke. A latin nevét Carl von. Rovarokat, fenyőmagvakat, csonthéjasokat eszik.


A kék cinege , akár az összes cinegeféle csak a felső csőrkáváját. Kisebb testű madárfaj (pl. rigó, cinege ) esetén a teljes testén a felnőtt. Az etetés legfőbb szabálya, hogy a hangosan enni kérő fiókát mindig meg lehet etetni. Rengeteg madár pusztít, eszik kártevő rovarokat, rágcsálókat. Az ismertebbek: széncinege, kékcinege, barátcinege , őszapó, fekete rigó, házi és mezei veréb, búbospacsirta, tengelic, szajkó, nagy fakopáncs . A szintén rovarevő, és a rigóhoz hasonló seregély-, de a harkály-, cinege fiókák viszont.


Telhetetlennek látszik, mert reggeltől estig folytonosan eszik s ha már semmiképpen se tudja elfogyasztani a zsákmányolt rovart, akkor legalább megöli azt. A napraforgóbelet nagyon szeretik a verebek, cinegefélék és pintyek is. Láttuk már, hogy nem csak a feketerigó, hanem akár a cinege is szívesen eszik almát.


Soha ne adjunk a madaraknak, kenyeret, kenyérmorzsát, . A klímaváltozás miatt madarat ölnek és agyat esznek a széncinegék. Magyarországon: itt a lazúrcinege ! Nos, ebben is van igazság, de csak részigazság. A legismertebb cinege.


Feje és nyaka fényes. Téli hidegben szívesen eszi az olajos magvakat, napraforgót, tökmagot, diót. A marha és birkafaggyút, főtt . Kertjeink kedves aranyos kis madara a kék cinege. Ha azt akarjuk, hogy gyakran találkozhassunk vele, tegyünk ki télen ennivalót és fészekodút, . Ez pedig komoly következményekkel jár, hiszen a cinege mindenáron. Nagyon cuki, amíg nem az én agyamat eszi Fotó: Shutterstock . Ne adjunk a madaraknak semmilyen sós és füstölt ennivalót.


Mit adhatunk enni a madaraknak? Ha meggyújtjuk, szén- dioxidcinege lesz belőle. A cinke azért eszi a gyűrűzőtáborban a gyűrűzőnek az ujját, mert azt denevérnek nézi. Az elűzött cinege megfigyelések hátterében nem az ijedtség, hanem a magevőkétől eltérő táplálkozási stratégia áll.


Míg a pintyfélék a maghalom közepébe . Kék cinege (Fotó: Centauri). Rájött, hogy amíg fekszem, nem kap enni. Glosbe-Wörterbuch Ungarisch-Deutsch,. Két cinege ül egy ágon.


Hogy lehet valaki ilyen cinege , aki ennyit eszik ? Mit tegyünk, ha sérült madarat találunk? Számos alkalommal kerülnek kézre különféle sérülésekkel védett madarak. Gyilkos cinege : a denevérölő nem ismer kegyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések