2016. november 17., csütörtök

Csattogó hang a motorból

Lehet hogy láncot kéne cserélni! Kérdések hasonló témákban: hang , lánc, . Illetve eddig csak egy, ami a következő lenne: a motorból csattogó hang , olyan dízeles jelleg hallatszik, a szelepek csattognak. Csattogás meleg motornál. Ha az elõzõekben felsorolt kritériumok nem bizonyulnak igaznak, a csattogást és a ketyegést a hidraulikus elem feltöltése is . Ha csörgő, kopogó vagy kalapáló hang jön a motorból , súlyos, veszélyes gond lehet a gyújtással, ilyesmit leginkább gyorsításkor vagy túlterheléskor . Ez hideg és meleg, új és kopottabb motornál is jól működik. Használatával a cél a csattogó hang megszüntetése ( csattogás megszüntetése), akár hidegen, . Ezek nagyjából hatástalannak bizonyultak, több-kevesebb idő után visszatért a csattogó hang.


Már a hengerfej olajjáratait is átfújkáltam sűrített . Feltöltötte: autodoc. Főleg a dízel gépjárműveknél fordulhat elő ez a probléma. A főtengely szíjtárcsa vagy a kéttömegű lendkerék szétesése okozhatja. Ami egy hengeres motornál -szinte- gyerekjáték, az egy hathengeresnél már.


A szelepfedél alól előtörő kellemetlen csattogó , kereplő hangok forrása . Ha csapágyhang jön a motorból és alacson fordulatszámon fel fel villan az olajnyomás jelző akkor. A hang inkább kopogó, mintha diesel lenne a kis egynégyes. Ahogy írtam is hidegen, csattogó hang hallatszik a motorból ami viszonylag rövid időn belül megszűnik alap járaton 1-másfél perc ha elindulok . A minap egy hosszabb úton elkezdett egy nagyon furcsa csattogó hang jönni a motorból. Egyből vittem a szerelőhöz nézze meg honnan jöhet a hang. A VÁKUUMSZIVATTYÚBAN.


VW Transporter-ben csattogó hangokat kelt. Elindítom az autót csattog mint a barom , alapjáraton elhalgat, aztán utána minél jobban nyomom a gázt annál jobban csattog. Dobjam ki a motort, vagy valami . Szerintem a hidrótõkék rosszak,mert a szelepek csattognak vagy a szelep a. Ez a hang nem a motorban keletkezik, hanem a fölötte külön . Blog - Alfa Amore: Az internetes Alfa Romeo. A csapágyak kizárva, inkább hidrotőke szerű hang.


Janinál is Xado volt a motorban , amikor jöttek a bajok,. Ebben az esetben előfordul, hogy a motor indítása után rövid ideig csattogó hangot hallunk. A vezérműlánctól, vagy az olajszivattyú lánca adja a csattogó hangot?


Az esetleges vezérműlánc csere otthon megoldható, . OHC motornál hallok olyan csattogást , mint a DOHC-n ha hidrotőke gondjai vannak. Alapjáraton minimális. Csak gázadásra valami csörgő csattogó hang hallatszik a motortérből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések