2016. november 28., hétfő

Cinegefélék alacsonyabb rendszertani kategória

MTA SZTAKI online szótár. Legkeletebbre a lazúrcinege terjedt el. A búbos cinege a fenyvesek specialistája, a kormosfejű cinegével együtt a magasabb régiók madara. Fenyvescinege, kék cinege, barátcinege, kormosfejű cinege.


Kékcinege Széncinege Búbos cinege. Feketerigó Stiglic vagy tengelic Szajkó. Lócsér - Hydroprogne caspia, Nyíregyháza . Kormosfejű cinege - Parus montanus, Szuha, Nógrá Molnár Márton, Hazafi.


Az ő esetében még a profiknak sem árt felkötni a gatyát. Hangról könnyebb megkülönböztetni a barátcinegétől, mint . A barátcinegéhez nagyon hasonlít a kormosfejű cinege , de annak fejtetője fénytelen fekete, torokfoltja nagyobb, és az alsó széle nem élesen . A középeurópai kormosfejű barátcinege Parus palustris atricapillus saLicarius Brehm. A lengyel kormosfejű barát cinege Parus atricapillus tischleri Kleinschm.


Ritka kóborlók közül a vörös kánya, a kormosfejű cinege , a hósármány és a vörösfejű gébics érdemel említést. A védett barna varangy a környék jellegzetes. Glosbe, dictionnaire en ligne, gratuitement. Parcourir mots et des phrases milions. Meet Zeus, a blind Western Screech Owl with eyes that look like a celestial scene captured by the Hubble Space Telescope.


This Pin was discovered by Ocean Borden. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Copyright Időkép Kft. Latin név: Parus montanus (Poecile montanus).


Magyar név: kormosfejű cinege. Tágabb kategória, magyar: Madarak (osztály). Leírás szerzője: Gruiz Katalin. Vörösbegy, Madarak, Nevetés, Állatok. Innen mentve:.


Gyüjteményeinkben olyan kevés kormosfejű barátcinege található, hogy azok alapján . Az északi kormosfejű barátcinege (Parus atricapillus borealis Selys.). Szerző: Szentes Lajos Helyszín: Készítés időpontja: . A plakát a következő madárfajokat mutatja be: széncinege, kék cinege, búbos cinege, kormosfejű cinege , barátcinege, füstös cinege, fenyvescinege. Kőszegen kirándultunk a Királyvölgyben, ahol egy háznál napraforgómaggal etették a cinegéket. Két kormosfejű cinege is bekukkantott nagy .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések