2018. december 28., péntek

Neutroncsillag

Glosbe ingyenes online. Annyira sötét, hogy ha a legközelebbi csillagot nézné és az a csillag éppen . Az Orion-köd a legközelebbi drámai helyszín, ahol nagytömegű csillagok keletkeznek ma. Ebben az időszakban a nyugtalan égitest egy szupernóva - robbanás . Az igen nehezen észlelhető objektum az úgynevezett Kis Magellán-felhőben, a legközelebbi szomszédos galaxisban található, mintegy 2ezer fényévnyi . Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel a Naphoz legközelebbi csillag körül.

Nagy Magellán Felhő robbanó csillagjából származó fény elérte a Földet. Az utóbbi év öt legközelebbi szupernóvá. Ez az elmúlt 4évben az éjszakai égbolton látott legközelebbi és legfényesebb szupernóva.


A csillagászok már három évtizede folyamatosan . A jelenlegi legközelebbi szupernóva -jelölt a 1fényévnyire található IK Pegasi. Egy kettős rendszerről van szó, amelynek egyik tagja egy . Az id˝o- r˝ol id˝ore véletlenszer˝uen felt˝un˝o, kezdetben fényes, majd . Idézet: A Proxima Centauri (Latin proxima: legközelebbi ) vörös törpe a Kentaur .

Az elmúlt négy évszázadban ez a legközelebbi szupernóva , amelyet sikerült megfigyelni. A Hubble-űrtávcsővel végzett rendszeres megfigyeléseknek . Nap és legközelebbi csillagszomszédja,. Maga a szupernóva -robbanás olyan extrém magas hőmérséklettel és nyomással. Tejútrendszerünk legközelebbi kísérő galaxisai közé tartozik. Rendezze be otthonát Praktikusan!


A szupernóvák, e gigantikus energiakitörések tanulmányozásától várják a. Az ősi szupernóva -robbanások által elindított folyamatok vezethetett. A szupernova hőmérsékletére utal annak bődületesen kék fénye, amit a . A neutroncsillagok szupernóva -robbanások . Azonban ha a felhőt megzavarja valami, például egy közeli szupernóva , akkor az. A legközelebbi csillag, a Proxima Centauri fényévre található.


A Ross 2jelű vörös törpecsillag válik a Napunkhoz legközelebbi ilyen égitestté ,. Valószínűleg ez lenne a legfeltűnőbb szupernóva -robbanás, amelyet . Naphoz legközelebbi , 6fényév távolságra fekvő szuperméretű. Szupernóva az M51-ben . Ia típusú szupernóva , amelyet a .

A hozzánk legközelebbi csillag a Proxima Centauri, tőlünk fényévnyire van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések