2017. március 20., hétfő

Felszolgálási módok

Svájci vagy Amerikai. Az étel hőfokától függően előhűtött vagy előmelegített tányérra. A felszolgáló a vendég jobb oldaláról egy . Angol felszolgálási mód : Francia felszolgálási mód : Készítette: Mészáros Tamás. FELSZOLGÁLÁSI MÓDOK Orosz felszolgálási mód : napjainkban kevésbé alkalmazott mó melynek lényege, hogy mindazon ételek, melyek hűtést és .

A legszínvonalasabb felszolgálási mód. Lényeges, hogy a tálalást a vendég asztalánál a felszolgáló végzi. Ebben az esetben a tálalást a pincér végzi. Szemben a francia móddal.


Itt a tányér üresen áll az . A service à la russe (orosz tálalási mód) az éttermekben általánosan elterjedt felszolgálási mód. Lényege, hogy az ételeket a menükártyán leírt sorrendben .

Hazánkban a legelterjedtebb felszolgálási mód. Szerkesztette: Lapoda Multimédia . Please try again later. Feltöltötte: Ózdi Szakképzési Centrum PINCÉRLEXIKON schnittaegyesulet.


Az alábbiakban szeretnénk bemutatni az általunk preferált felszolgálási módokat. Ezzel szeretnénk segíteni, hogy megismerjétek az egyes . Terítés, váltások, az ételek felszolgálása , lerámolás. Kávé, kávékülönlegességek, teák készítése és felszolgálása. Különböző felszolgálási módok 1. Reggeli- és uzsonnaterítés és felszolgálás. A tányérszervíz, vagy tányérzervízes vacsora egy svájci vagy amerikai felszolgálási mód.


Terítési módok, terítési szabályok gyakorlati alkalmazása. Az alkalmazott felszolgálási módot az üzlet jellege és színvonala mellett a . Vacsora felszolgálása „A la carte“ típusú étteremben, angol felszolgálási mód szerint (az ételt a vendég előtt készíti el). Közös ebéd felszolgálása bécsi. Alkalmi rendezvényekre való terítés adott és saját .

Felszolgáló szakmai ismeretek. Csak elegáns éttermekben Ezeken az oldalakon megtalálhatod a felszolgálással . A rendelés és az alkalmazott felszolgálási mód alapján felszolgálást végez. A terítés fontosabb szabályai az egyes felszolgálási módokban.


A vendég asztalánál munkát végez. Alkalmazza az egészséges táplálkozás el . Mivel az átalakítások lehetővé teszik a még professzionálisabb felszolgálási módok kialakítását, az élő munkát jobban fogjuk erősíteni minden .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések