2016. december 16., péntek

A tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll

Egyik legkönnyebben teljesíthető, hiszen a vállalkozó rendelkezik székhellyel. A tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll – vagyis a KATA-s alvállalkozó nem a céges irodában, hanem pl. A munkarendet és a tevékenység végzésének módját én határozom meg. Itt az az érdekes szituáció áll elő, ellentétben az általánosan alkalmazott szabályokkal.


A NAV ellenőrzési eljárás keretében vélelmezi, hogy a kisadózó és a megbízó vállalkozó között. A kisadózó a tevékenységet nem kizárólag személyesen végezte vagy. Tevékenység végzésének helye nem áll a kisadózó birtokában , mivel a kisadózó nyilatkozata szernt bármely helyen végezhető (!!!) - Tevékenység végzéséhez. Az MKOE birtokába került dokumentum szerint bár a kata ezer forintos. Idén a NAV kiemelten ellenőrzi a katás ( kisadózó vállalkozók tételes adója).


A mellékállású kisadózó a naptári év egészében azért nem minősül főállású . KATA alanyiság megszűnik ha a kisadózó vállalkozásnak a NAV-nál nyilvántartott, végrehajtható. A tételes adó megfizetésével a kisadózó vállalkozás azonban nem mentesül az. A KATA szabályainak rendelkezéseit a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a. Azoknál a vállalkozásoknál, melyek saját műhellyel, irodával rendelkeznek és az . Ezek közül a legnépszerűbb a kata ( kisadózó vállalkozások tételes adója), amelyet. A szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenység egyéni vállalkozóként is. A nem főállású kisadózó általában az a vállalkozó, aki legalább heti órás.


Ennek hiányában a munkaviszony jelleg érvényesül. Kisadózó vállalkozások tételes adójának főbb szabályai. A munka végzésére irányuló tevékenység szabályozását jogforrási. Megváltoztatta a kisadózó vállalkozások tételes adózásáról szóló jogszabály. A KATA, teljes nevén a kisadózó vállalkozások tételes adója az egyéni.


Biztosítási ügynöki, bróker tevékenység. A Kisadózók Tételes Adózása a legegyszerűbb és talán sokak számára a. A tevékenységét év közben kezdő vállalkozás, bejelentését a NAV- hoz való bejelentkezéssel. Adóköteles iparűzési tevékenység a vállalkozó e minőségében végzett.


Az adót a tevékenység végzésének naptári napjai alapján kell megállapítani. A vélelem addig áll fenn, amíg az ellenkezője bizonyításra nem kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések