2018. március 23., péntek

Borsó vetés augusztusban

Ha a másodtermesztés mellett döntünk, júliusban még nincs késő ahhoz, hogy a tél beállta előtt friss termést takaríthassunk be. Hogyan ültessük a növényeket? Tavaszi Őszi ültetés. Először a levelével díszít, majd május- júniusban hozza virágzatát.


Szereti a napos, meleg helyet, jó vízgazdálkodású homokos talajba ültessük ! Mit ültessünk a balkonládába?

Balkonláda beültetés, növény összeültetési ötletek. A városban járva sokszor rácsodálkozunk, hogy némelyik balkonon vagy. Harangláb – márciusban vagy áprilisban ültetjük, májusban és júniusban virágzik. Begónia – áprilisban ültetjük, májustól – októberig virágzik.


Szóval már csak ez is indokolja, hogy kis időeltolással ültessünk. A céklát is vethetjük június közepéig. Levele lándzsás, szürkészöl fehér virágai júniusban - júliusban nyílnak.


Elszórtan ültessük , mint a természetes előfordulásban. Sárga virágzatú, júniusban.

A felszabaduló sorokba ültessen káposztát, kelbimbót. Aki időben vetett nyári . Augusztusban kizárólag konténeres kiszerelésű növényeket szoktunk ültetni. Főleg olyanokat amit a szomszéd kertben, vidéki út során vagy nyaralásnál . Fontos a rendszeres . Amit júliusban kell elolvasni a kertről, kertészkedésről. Június végén kell vetni.


A megerősödött palántákat szeptemberben tegyük állandó helyükre. Mely növények vethetők szeptemberben és ősszel? Téli borsó, burgonya saláta, és sok egyéb zöldség. Papíron június 20-ig lehet csemegekukoricát vetni. Itt júniusban – a zöldborsó helyére - vetett csemegekukorica volt uborkával párosítva.


Nyáron, június – júliusban kerül sor a szakaszosan vetett zöldbab, csemegekukorica, berakó uborka, nyári és téli retkek elvetésére. Izsóp: márciusban vessük cserépbe, majd szeptemberben ültessük ki. Kapor: legeredményesebben úgy szaporíthatjuk, hogy késő ősszel vagy kora tavasszal. Júliusban , amikor a paradicsomok már teljes félelmetes méretükben .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések